Basisopleiding DENHAS

Module 1 Een fundament waarop je kunt voortbouwen
In deze module leggen we samen een degelijke basis voor jouw opleiding en carrière als Design Essentials Natural Hair Stylist. Tijdens 7 bijeenkomsten worden theoretische en soms praktische informatie en richtlijnen gegeven met betrekking tot: natural haar (haar in zijn natuurlijke staat), chemische behandeld haar, haaropbouw, haartypen, klantconsulatie, was- en massagetechnieken, hygiëne, toolkennis, ingrediënten- en productkennis, behandelplan en marktonderzoek. Na deze module kan de cursist natural haartypen onderscheiden en weet de cursist hoe je met deze haartypen moet omgaan.

Module 2 Analyseren en Ondernemen
Het vinden van de gewenste stijl voor een klant en de nodige producten om deze stijl te handhaven is een heel proces. De consultatie is hierin de eerste stap. Vaak zal de rol van een Natural Hair Stylist oplossend van aard zijn. Een goede Natural Hair Stylist kan op basis van een haaranalyse een gedegen advies geven met betrekking tot de juiste producten en behandelingen. In elke salon is communicatie met de klant daarom van essentieel belang. Tijdens zo een haaranalyse kun je stuiten op uiteenlopende haar- en hoofdhuidproblemen. Welke haar- en hoofdhuid problemen je tegen kunt komen en hoe ermee om te gaan leer je in deze tweede module. Maar dat is niet alles. Tijdens 6 bijeenkomsten worden op een zeer aangename en interactieve manier theoretische informatie en richtlijnen gegeven met betrekking tot: haar- en hoofdhuidproblemen, het opstellen en uitvoeren van een behandelplan, de kunst van het retailen, communicatieve vaardigheden, saloninrichting en ondernemerschap.

Module 3 Style Away!
Een goede natural hair stylist wordt geroemd om het in model brengen van glad, golvend, krullend en kroeshaar in zijn natuurlijk staat.  En dat mag ook, want met deze natural haartypen kun je zoveel doen. Je moet wel weten wat en hoe. In deze module leer je de diverse technieken te beheersen waarover elke Natural Hair Stylist zou moeten beschikken. We hechten veel waarde aan het afleveren van professionele natural hair stylists die zich zeker genoeg voelen om een kwaliteits natural haarbehandeling van begin tot eind te kunnen uitvoeren. Daarvoor is oefening in de praktijk op levende modellen en in kleine, persoonlijke sferen een must. Vandaar dat tijdens de praktijkdagen de groep uit maximaal vijf cursisten bestaat, waarbij uitgebreid wordt ingegaan en geoefend op verschillende Natural haartypen en met verschillende natural haarstijlen. Tijdens 4 verschillende bijeenkomsten worden hoofdzakelijk praktische informatie en richtlijnen gegeven met betrekking tot onder andere: vlechttechnieken, twisten en het indraaien van papillotjes en rollers. Ook wordt er in deze module wederom ruimschoots geoefend met klantconsultatie, professioneel communiceren, was- en massagetechnieken, het opstellen van behandelplannen en het aanleggen van klantenkaarten.

109129045_175158634047821_6062937053517343657_n

Module 4 Cutting Edge
Het meest uitdagende onderdeel van de opleiding. Hoe knip je krullend en kroeshaar op de juiste manier zonder het haar te ‘verknippen’. De nachtmerrie van elke krullenbol is de kapsalon te verlaten met een scheef kapsel. De meeste naturals hebben ook diverse haartypen op hun hoofd. We leren je daar rekening mee te houden. Maar ook glad en golvend haar is natural haar. Dus ook deze haartypen komen in onze knipmodule aan bod. In klein en knus groepsverband wordt ingegaan en geoefend op uiteenlopende Natural haartypen. Tijdens 5 verschillende bijeenkomsten worden theoretische, maar voornamelijk praktische informatie en richtlijnen gegeven met betrekking tot onder andere: Kniphouding, basis kniptechnieken en knip tools. Ook wordt er in deze module wederom ruimschoots geoefend met hygiëne, klantconsultatie, professioneel communiceren en retailen.

Diplomering
Na ongeveer drie maanden in de basisopleiding kun je ervoor kiezen een stage te lopen. Die is niet verplicht, maar wel een uitstekende manier om dat wat je geleerd hebt in de echte praktijk te oefenen. We kunnen je ondersteunen bij het vinden van een geschikte stage plaats. Na de basisopleiding komt de vervolgopleiding waarbij je de diepte ingaat met de technieken uit de basisopleiding. Heb je zowel de basis- als de vervolgopleiding voldaan, dan ontvang je het diploma Design Essentials Natural Hair Stylist. Tussendoor zijn er examens.

Betaling
De kosten voor de basisopleiding bedragen US$1750,- voor een klassikale opleiding. Je kunt er ook voor kiezen de opleiding prive te volgen. De kosten hiervoor bedragen US$1850,-. Betalen in SRD kan natuurlijk ook in de tegenwaarde, tegen de huidige dagkoers. Bij inschrijving is een aanbetaling van US$175,- (voor de klassikale versie) of US$185 (voor de privé opleiding) verplicht. Het resterende bedrag dient 4 weken vóór de aanvangsdatum van de opleiding voldaan te zijn. De aanvangsdatum is 1 November 2022 (onder voorbehoud). Je kunt er ook voor kiezen om het resterende bedrag in termijnen te betalen.

PS: het is ook mogelijk om enkele modules af te nemen. De prijs per module is US$ 535,-. We raden echter aan om de volledige opleiding te volgen.

Betalen in termijnen
Bij aanmelding US$175,- of US$185,-. Daarna in maandelijkse termijnen. Let wel: Het resterende bedrag dient 4 weken vóór de aanvangsdatum van de opleiding voldaan te zijn.

Scroll to Top
Scroll to Top