Augustus, september en oktober staan bekend als de warmste maanden van het jaar in Suriname. Daarom is het goed om in deze periode het haar goed te hydrateren en te beschermen tegen de hitte en zonnestralen.
Dit kun je doen door je haar in een ‘protective hairstyles’ (beschermende haardrachten) te zetten. Protective hairstyles zijn haardrachten die het haar beschermen tegen uitdroging, weersinvloeden en andere factoren die van buitenaf op het haar werken. Enkele voorbeelden hiervan zijn vlechten, twist, pruiken, valse vlechten enzovoorts.
Hier volgen 3 stappen hoe je je haar moet reinigen, conditioneren, voorbereiden, in model moet brengen en moet onderhouden.
Stap 1: De hoofdhuid vooraf behandelen en reinigen
Het is belangrijk dat je je hoofdhuid en haar om de 7-10 dagen (of wanneer nodig bijvoorbeeld als je gaat zwemmen of activiteiten doet die vereisen dat je vaker je haar moet reinigen) reinigt.
Begin met een pre – shampoo behandeling om je hoofdhuid te reinigen (detox) van overmatige oliën, vuil en productopbouw. Om dit te doen kun je gebruik maken van de Design Essentials Peppermint & Aloe Soothing Tonic of de Design Essentials Scalp & Skin Care Detoxifying Tonic. De Peppermint & Aloe Soothing Tonic vermindert jeuk op de hoofdhuid en gaat haarroos tegen. De Design Essentials Scalp & Skin Care Detoxifying Tonic gaat ook haarroos tegen en heeft een anti-bacteriële werking. Een van deze tonics kun je op je hoofdhuid aanbrengen en het met je vingertoppen door circulerende bewegingen te maken masseren. Laat de tonic 1-3 minuten inwerken en spoel het grondig uit met water. Vervolgens maak je gebruik van de Peppermint & Aloe Therapeutics Anti-itch shampoo of de Almond & Advocado sulfate free Moisturizing & Detangling Shampoo. Maar als je droog en beschadigd haar hebt dan kun je beter de Honey Creme Moisture Retension super detangling conditioning shampoo gebruiken. Degenen die hun haar vaker kleuren of verven kunnen gebruik maken van de Gentle Balance Sulfate free shampoo.
Stap 2: Conditioneren en voorbereiden van het haar
Wanneer je haar in een ‘protective hairstyle’ is zoals valse vlechten, weave etc. dan is het belangrijk om liever gebruik te maken van een lichte leave-in conditioner die je in het haar kunt spuiten in plaats van de traditionele crème achtige conditioners. Op deze manier blijft het haar netjes in model zitten. De Bamboo Silk HCO Leave – in Conditioner wordt hiervoor aangeraden. Nadat je het haar hebt geconditioneerd, kun je daarna met de Scalp & Skin Care Moisturizing Oil Treatment je hoofdhuid hydrateren. Dit zorgt ervoor dat het gezond blijft en het stimuleert verder de haargroei.
Tip: Doe enkele druppels van de Moisturizing Oil Treatment in je handpalmen, wrijf ze dan samen en verdspreidt het over de lengte van je vlechten, twists, krullen enzovoorts. Dit zal ervoor zorgen dat het haar voor een langere tijd gehydrateerd blijft en minder snel uitdroogt.
Stap 3: Het haar in model brengen en onderhouden
Protective styles kun je een week tot enkele maanden behouden. Dat is afhankelijk van de soort protective style die je hebt en hoe je die onderhoudt.
Hier volgen enkele simpele tips om je haar in model te houden:
- Voor het beschermen van je hoofdhuid en het stimuleren van je haargroei, kun je de Scalp & Skin Care Vatimin E Drops gebruiken. Het is gemaakt met Vitamine E, dit verzorgt en hydrateert de hoofdhuid. Eveneens beschermt het tegen ultra violette stralen van de zon.
- Bescherm je manen of haarlijn tegen extreme hitte en vochtigheid door het te bedekken met een hoofddoek. Het liefst van satijn of zijde gemaakt. Verder is het goed om een satijnen of zijden muts te dragen wanneer je gaat slapen, zodat je haar en haarlijn worden beschermd.
Onthoud: reinigen, conditioneren, het haar voorbereiden, het haar in model brengen & onderhouden! Deze 5-stappen zullen ervoor zorgen dat je haar gezond zal blijven in dit droog seizoen.
Wil je meer weten of meer tips over de Design Essentials producten, dan kun je mij gerust contacten op +597 8762577 of stuur mij een bericht op facebook https://www.facebook.com/ilaisa.biswana/