OVER ONS

DESIGN ESSENTIALS IN SURINAME

Toen ik 11 jaar oud was, kreeg ik mijn moeder zover om mijn haar te relaxen. Na veertien jaren, merkte ik dat ik veel minder volume had dan voorheen. In een zoektocht naar mijn ware identiteit, rees eveneens de vraag wat voor haar ik eigenlijk zelf had. Ik stopte met het chemisch behandelen van mijn haar en begon een speurtocht naar de juiste producten en methoden voor haarverzorging, met de nadruk op Natural Hair. Ik probeerde van alles uit: van zelfgemaakte brouwsels tot allerlei producten uit de toko’s.

Toen stuitte ik op een mooie dag, in een kapsalon in het centrum van het Nederlands stadje Schiedam, op de haarverzorgingslijn Design Essentials. Ik werd verliefd op de ingrediënten in de Naturallijn én raakte bijzonder onder de indruk van het eindresultaat op mijn haren. Ik besloot om in Nederland, waar ik toen woonachtig was, te gaan werken voor de distributeur aldaar.

Zoetjes aan en in de loop der jaren, ontpopte ik mij tot een natural hair expert, waarbij ik dagelijks sessies hield over de juiste verzorging en producten voor alle typen Natuurlijk haar en haar in transitie. In 2013 bracht ik mijn kennis en ervaring over naar mijn geboorteland (Suriname), waar ik met buitengewoon enthousiasme werd ontvangen door zowel Naturalistas, Professionals, als mensen met chemisch behandeld haar. Tegelijkertijd werkte ik er hard aan om exclusieve distributeurschap voor de haarverzorgingslijn Design Essentials in Suriname te verkrijgen. Vanaf 2014 werd dat streven officieel verwezenlijkt.

ONZE GESCHIEDENIS

De Design Essentials hair care system werd gelanceerd in 1990.

Cornell McBride visualiseerde een programma dat rechtstreekse distributie van premium kwaliteit haarverzorgingsoplossingen combineerde met educatie en kennis om ze effectief in de salon en thuis te gebruiken.

Dit voornemen, inspireerde de collectie die nu de Therapeutics Rx, Wave by Design en Colaura merken omvat. Onze producten zijn gemaakt om het haar te voorzien van een natuurlijke balans van vitaminen en proteïnen, die beweging en handelbaarheid promoot. We bieden ook educatieve literatuur en organiseren evenementen die tot doel hebben kennis te vergroten over hoe onze producten kunnen helpen om een gezond haarsysteem te ontwerpen, speciaal voor jou. Vandaag biedt MRL meer dan 40 premium schoonheidsproducten aan, aan onze groeiende internationale clientèle en aan ons netwerk van haarsalons door exclusieve distributeurs in de Verenigde Staten, Europa en het Caraïbisch gebied met, sedert 2013, inbegrip van Suriname.

Design Essentials Suriname verkoopt deze producten door middel van een e-commerce website en rechtstreeks via salons en Retail partners.

ONS BEGIN

Cornell McBride, Sr., CEO en President van MRL, begon zijn carrière in de gezondheids- en schoonheidsindustrie in 1973 toen hij samen met een klasgenoot Therman McKenzie M&M Products company oprichtte.

Hun eerste revolutionair product Sta-Sof-Fro was het eerste verzachtend product ontwikkeld voor Afro-Amerikaanse mannenhaar, wat het handelbaar en makkelijk kambaar maakte.

Vanwege het succes, was M&M Products Company in staat om andere merken te introduceren, die internationale faam verwierven. Tegen medio 80-er jaren, had M&M Products een overschot aan inkomsten van $40 miljoen dollars en vier nationale merken: Sta-Sof-Fro, Sof-N-Free, Moxie, and Curly Perm. In 1989 verkochten Cornell McBride en zijn partner M&M Products Company aan Johnson Products.

ONZE FILOSOFIE

Design Essentials Suriname is sterk gecommiteerd aan het verbeteren van de look en feel van je haar door in gezonde haarverzorgingsproducten te voorzien die jouw specifieke haarbehoeften bevredigen.

We zijn jouw partner in stijl, en net als een partner, zijn onze producten ontworpen om met je samen te werken voor succes in stylen. We begrijpen dat er tal van haartypen bestaan en dat haarverzorging een heel persoonlijk en emotioneel proces is.

Onze merken voorzien jou van effectieve, professional-quality producten waar je op kunt vertrouwen om je haar te reinigen, te conditioneren, te verzorgen, te vernieuwen en te herstellen tot zijn natuurlijke schoonheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Registreer en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent Design Essentials Suriname

Scroll to Top
Scroll to Top