Hoe je je lokken kunt onderhouden en fit kunt blijven zonder Protective Styling

Heb je het ooit rustig aan gedaan tijdens een training of die helemaal overgeslagen om je kapsel intact te houden? Schaam je niet als je ja hebt geantwoord – veel vrouwen vinden het moeilijk om fit te blijven EN hun lokken goed te houden. Vooral als het haar niet in een beschermende stijl zit. Maar laat dat je fitnessreis niet tegenhouden! Hier zijn 4 DES-tips om je haar strak in model te houden terwijl je je lichaam strak traint.

Draag je haar in een losse paardenstaart of knot

Als je je tijdens het sporten letterlijk in het zweet werkt, raden we aan om je lokken tijdens het sporten in een losse paardenstaart te dragen. Door een hoge of lage paardenstaart te wiegen die niet te strak is vastgemaakt, kan er lucht naar de hoofdhuid stromen, wat op natuurlijke wijze helpt om transpiratievocht op te drogen en zwelling bij de wortels te voorkomen.

Als je paardenstaart langer valt dan je nek, kies dan voor een losse knot om te voorkomen dat de uiteinden in aanraking komen met zweet dat op je nek, schouders of lichaam blijft hangen. Wanneer je training is voltooid, verwijder je onmiddellijk de paardenstaart/knot om eventuele deuken in het haar te verwijderen.

Beperk transpiratie rondom de haarlijn

De kans dat je tijdens het sporten je haarlijn uitzweet, kan worden verkleind als je investeert in een hoogwaardige sporthoofdband. Eentje die speciaal ontworpen is om zweet daadwerkelijk van het hoofd af te voeren en om je koel, droog en beschermd te houden.

Verfris het haar onmiddellijk na de training

Haar heeft een geweldig vormingsgeheugen. Om “gymhaar” te voorkomen, raden we je daarom ten zeerste aan om jouw  ‘dracht onmiddellijk na jouw afkoeling op te frissen. Begin met het gebruik van een föhn (op een koele/lage stand) om overtollig vocht op de hoofdhuid en op het haar te drogen. Spray vervolgens een droge shampoo door de hoofdhuid en het haar om olie, zweet en geur te absorberen en te verwijderen. Het gebruik van een droogshampoo zorgt voor mooi, gezond uitziend haar terwijl de lokken schoon aanvoelen en ruiken. Bovendien werken ze goed op alle haartypes en zijn ze veilig voor gekleurd en/of chemisch behandeld haar.

Laten we nu je kroon restylen…

  • Getangd of gerelaxed haar: breng een paar druppels thermal protectant serum aan op je lokken voor glans en bescherming. Gebruik vervolgens indien nodig een fohn of tang (op een lage temperatuur) om het haar glad te maken en eventuele losse haren te temmen. Voor een strakke haarlijn gebruik je edge controle.

Productaanbevelingen: Design Essentials® Agave & Lavender Weightless Thermal Protectant Serum, Design Essentials® Silk Essentials Thermal Strengthening Serum en Design Essentials® Natural Honey & Shea Edge Tamer

 

  • Golven, krullen en kroeshaar: bewerk en herdefinieer natuurlijke kapsels met jouw favoriete stylingproduct voor het opfrissen van krullen. Vervolgens kam je met de vingers en flof je wash and go’s, twist-sets of vlechten tot het gewenste volume en definitie. Voltooi de stijl door weerbarstige haarlijnen te temmen met een hydraterende edge control. DES PRO TIP: Als je haarwortels slap worden na de training, hou je hoofd dan ondersteboven, plaats een afrokam bij de wortels en trek dan voorzichtig 3 tot 5 cm naar de uiteinden van je haar. Dit zal helpen om volume en bounce te bereiken!

Productaanbevelingen: Coconut & Monoi Water Curl Refresher &  Design Essentials® Natural Honey & Shea Edge Tamer en Design Essentials® Almond & Avocado Natural Daily Moisturizing Lotion 

  • Korte kopjes: om krullen te hervormen of jouw kapsel glad te maken, bescherm je het haar met een met vocht doordrenkte hittebeschermer en breng je het vervolgens thermisch in model met een thermisch hulpmiddel naar keuze (houd de warmte-instelling laag). Of sla de hitte over! Kies in plaats daarvan voor een stylingplamuur die textuur creëert en toevoegt aan korte kapsels zonder dat je hittetools niet opnieuw hoeft te gebruiken.

Productaanbevelingen: Design Essentials® Compositions Foaming Wrap Lotion

 Plan trainingen dienovereenkomstig

Laten we realistisch zijn – er zullen momenten zijn waarop je jouw kroon nodig hebt om er op zijn best uit te zien. We raden je dus aan jouw trainingsschema af te stemmen op je persoonlijke verplichtingen. Als je bijvoorbeeld op maandagochtend een werkpresentatie geeft, verplaats je training dan naar de avond. Blind date op zaterdagavond? Plan om te trainen op vrijdag, rust op zaterdag, ga er weer tegenaan op zondag… Je snapt het wel!

Het draait allemaal om balans. Je bent in staat om je fitnessdoelen te bereiken en mooi haar te behouden. Gebruik gewoon deze geweldige haartips en ga aan de slag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Registreer en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent Design Essentials Suriname

Share this post with your friends

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top