Tips om je Silk Press langer in model te houden

Bij onze klanten en hairstylisten is de Agave & Lavender Silk Press Collectie zeer geliefd. Vele klanten die een Silk Press Behanadeling willen doen, willen altijd weten hoe lang zij hun Silk Press kunnen behouden.

Wel speciaal voor deze klanten en degenen die van plan zijn om een Silk Press behandeling te doen is deze blogpost best interessant om te lezen.

Een Silk Press is een tijdelijke behandeling die golvend, krullend of kroes haar verandert in een glad textuur, doordat er gebruik wordt gemaakt van hitte afkomstig van een stijltang en föhn of van een andere hitte apparaat. Design Essentials heeft hiervoor speciaal de Agave & Lavender Blow Dry & Silk Press collectie ontwikkelt.

Silk Press op golvend haar
Silk Press op krullend haar

Deze lijn bestaat uit 4 producten:

  • Moisturizing Hair Bath (shampoo): Een hydraterende sulfaatvrije shampoo die het haar verzacht, reinigt en de vocht balans van het haar herstelt
  • Moisturizing & Detangling Conditioner: herstelt de natuurlijke vocht balans van het haar en vermindert de helft van de droog tijd van het haar
  • Moisturizing Blow Dry & Style Primer: Dit bestaat uit een mix van vitaminen en oliën die het haar binnendringen, verzorgen en bescherming biedt tegen de hitten van de föhn. Verder herstelt het ook de haarschubben.
  • Thermal Protectant Serum: Een hitte beschermer die het haar beschermt tegen een maximale temperatuur van 420 graden Farenheit (215 graden Celcius).

Enkele tips om je Silk Press voor een langere periode te behouden:

Tip 1: Vermijdt zoveel asl mogelijk vocht of water op het haar. Zodra het haar nat wordt of in contact komt met water, zal het weer zijn natuurlijke textuur aannemen.

Tip 2: Wrap je haar. Wrappen (foto links) is het haar in een gerekte staat plaatsen. Hierbij wordt het haar om het hoofd gedraaid. Dit gebeurt op een soortgelijke manier hoe je rollers zou indraaien, maar dan alleen om het hoofd. Verder kan je het haar ook rollen (middelste foto) of in pin curls zetten (foto rechts). Na een van deze handelingen gepleegd te hebben, kun je het haar dan met een satijnen doek binden of een satijnen muts aandoen.

Instructie filmpje hoe je het haar kunt wrappen

Tip 3: Het gebruiken van warmte appararten kun je liever vermijden. Mocht je het toch gebruiken, zet dan de warmte regelaar ervan op de laagste stand. Hierdoor voorkom je dat je het haar beschadigt.

Tip 4: Gebruik niet te veel producten in het haar. De producten die je eventueel kunt gebruiken voor je Silk Press moeten NIET op water basis zijn. Enkele druppels van de Silk Essentials Thermal Strengthening Serum of de Agave & Lavender Thermal Serum kun je gebruiken om in het haar te zetten en als het nodig is kun je dan ook een beetje Reflections Liquide shine lichtjes op het haar spuiten voor wat glans.

Tip 5: Wil je thuis zelf een Silk Press doen?

Dan kun je de hele Agave en Lavender Blow Dry & Silk Press lijn aanschaffen. In geval de Agave en Lavender Blow Dry & Silk Press lijn is uitverkocht, kun je ook gebruik maken van:

  1. Honey Creme Moisture Retention Super Detangling Conditioning Shampoo. Als het haar vettig is of veel productopbouw heeft, moet je dan eerst je haar reinigen met de Oat Protein & Henna Deep Cleansing Shampoo.
  2. Almond Butter Express Instant Moisturizing Conditioner of Rosemary & Mint Stimulating Super Moisturizing Conditioner
  3. Bamboo & Silk HCO Leave-in Conditioner
  4. Silk Essentials Thermal Strengthening Serum

Ben je geïnteresseerd om de Silk Press uit te proberen of ben je nieuwsgierig naar deze producten, bel of app mij dan op +597 8762577 of stuur mij via Facebook een bericht https://www.facebook.com/ilaisa.biswana/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Registreer en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent Design Essentials Suriname

Share this post with your friends

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top